Essential Oil bahaya atau tidak?

Hi mommies, essential oil / wallflower / scented candles bahaya ke untuk baby dalam kandungan? saya tahu bahaya untuk baby yang dah lahir & pets je. untuk pregnant mothers & baby dalam perut tak sure pulak. help. ☹️ #firstmom #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

sy pn suka sgt pewangi eo ni. tp kebetulan masa ngandung sy tak suka bau2 kuat, bau perfume smua. pening. jd sy mmg stop la pasang2 bauan eo tu. bila baby lahir pn sy pasang di ruang tamu je. baby dok dlm bilik. candle sy mmg xberani pasang dlu sbb lagi kuat bau nya. risau baby masih newborn.

better avoid dulu. klau dah baby dh kluar pun bahaya, masa dia dlm perut apatah lg sbb baby kan nak kena membesar dgn cukup zat n khasiat dl. perut. better sorry than never.