Masuk 38 weeks belum ada tanda” bersalin

Hi mommies” due September ada yg dah bersalin ? baby saya masih enjoy dalam perut lagi😌 Due 7/9 ☺️

26 Balas

fuh sama laa. due spatutnya 12/09(40weeks) tp pglmn ank 1-3 36 weeks da keluar.. skg pregnant ank no.4 dah 37 weeks.. seronok nk dok lama² at dlm Perot ni hihi.. mentang girl n bongsu. tp tula dsebabkan ni cezer kli ke3 doktor da bg date serah dri 38weeks on 29/8 n cezer on 30/8 .. minta 31/8 doktor xbg pulak hihi.. doa kan Sy n baby Selamat ya

8mo ago

Semoga di permudahkan urusan sis dgn baby☺️

sama la sis due kita 🤭 tapi takda turun tanda lagi . hanya mengeras, rasa sakit pinggang , senggugut then rasa sakit dekat ari2 tu jala . nk ckp sakit teruk tak pula still boleh berjalan main phone makan tido hahahah . harapnya dapat la baby merdeka 🤣

sy due 25/9 , bby hri hri mgeras dgn kerap , smpai terpkir apa dia buat smpai mgeras je . kdg sy tgh tidur , perut tetiba mgeras . esok genap 36w , hri hri ckp bby kluar 38w hahahaha . tak sabarrrrr btul makknyaa .

Sy due 5/9. 19/8 dah selamat bersalin. Baby tk sabar nk tngok dunia🤣 baru ingt nk p jalan2. Sekali bangun pg nk ke toilet keluar lendir darah. Terus p hosp tngh hari selamat bersalin.

8mo ago

Masa awal sampai hosp masih 1cm. Tp depa tngok ada contraction sbb tu kena admit ward jgk. Then masa tngh tnggu ward depa check bukaan dah 3-4cm dah.

belum bersalin masih menunggu hari due date 6/9 tp perut rase tak berape selesa, kerap sakit punggung macam sengugut.. baby msh bersuke ria di dalam..

8mo ago

sy due 23/9 tapi bby asyik mgeras je baik tidur dduk ke kjap mgeras tpi xde tnda pon nk bsalin skng dh 36 weeks

sy due 8/9 pun masih menunggu dik baby kuar. hanya kerap mengeras je skang ni. lain tanda x de lg.. msh sdp duk dlm perut ummi die

8mo ago

Due kita sama😊 tp kat kelengkang rase sakit je. semua bnde nak buat asek sakit. semoga urusan brsalin kita semua dipermudahkan. aamiin🤲

Saya due 6/9..Belum ada tanda2 lagi ni. Kalau xbersalin jgk 30/8 ni kena serah diri sebab doktor scan baby besar.

3/9 tinggal 1minggu 1hari lagi 😫 ghisau laa jugak dia overdue ke apa..tp ada laa jugak sakit mcm tak selesa tu..

8mo ago

dh dkt due ni nervous kan.. tkt trover due plk tu, hm

Saya juga due 7/9. Baby kedua. Hehe. First one datang 39+0 so mungkin this round Merdeka baby🤣

due 2sept alhamdulilah 17 ogos selamat mlhirkn bby boy. ..bby x sbr nk jmp mak pak dya kot☺️