Period selepas sebulan bersalin

Hi mommies, Darah nifas saya telah berhnti setelah 2 minggu bersalin secara ceaser. Dan sekarang saya dah mula period selepas 36 hari ceaser. Adakah itu normal? Dan darah period lepas bersalin mmg lebih banyak dari biasa ke? Harap ada mommies yg sudi menjawab persoalan saya. Tq

4 Balas

Tak pasti. Tapi saya 2minggu pon dah habis darah nifas dan bersalin czer. Masuk hari ke 40 saya period. Ibu saya cakap normal. Tapi saya sendiri tak pasti. bila bace benda ni saya rasa mcm lega sikit sbb rasa mcm normal lah kot 😂

2y ago

iyalaa tu rasanya kan. sbb macam ramai juga kes sama macam ni

tak silap sy yg pernah sy dgar dlm tempoh 60 haritu tetap dikira darah nifas, selepas 60 haritu baru dikira darah period

2y ago

ohh okay2 baik sis. tq 😊

yup normal, especially if ada consume jamu. cepat je subur hehe

2y ago

ohhh patutlaa. terima kasih sis 🤗

tak sure sbb klau bf baby memang tak period.