Sakit belakang on 1st trimester

Hi mommies, common ke utk sakit blkg bila bngun tidur, tp baru 1st trimester. #firstbaby

3 Balas

Perempuan waktu mengandung akan mengalami perubahan tulang belakang yg ketara sebab nak adjust badan supaya baby boleh duduk dlm pelvic. Kalau dah start sakit belakang masa baru 1st trim, puan kena tido cara betol yg boleh jaga posture tulang belakang. Kalau puan tido terlentang, pastikan letak bantal bawah lutut, kaki akan meninggi sikit. Ini utk luruskan tulang belakang waktu tido dan untuk relaxkan saraf. Kalau tido mengiring, letak bantal kat celah kaki.

Normal, sy sakit punggung, pinggang.. Sometimes sluruh bdn

aah normal sis..