Baby Colic

Hello mommies. Buat mak2 yg baru lepas bersalin dan baby kerap nangis specially 3 minggu ke 2 bulan, search atau baca info pasal Colic atau dlm melayunya sawan tangis. Bila diaper dah tukar, perut tak kembung, baby kenyang, sihat dan semua okay, boleh jadi anak awak tu sedang mengalami Colic. Bacalah banyak2 info pasal Colic yg saya nyatakan. Usah risau. Colic biasanya akan hilang bila usia anak memasuki 3bulan. Saya share sebab saya adalah ibu pejuang anak yg mengalami Colic. Semoga bermanfaat buat semua ibu 🌹

1 Balas

betul tu sis. actually normal je baby banyak nangis ni, bukannya baby kena sampuk apa apa macam orang tua cakap. banyakkan membaca, inshallah senang nak handle anak. pengalaman sy, kaedah 5s tu sangat sangat membantu bila baby nangis.

1y ago

Sokong. Saya mula2 pun mcm tu jugak. Anak kena kacau hantu, kena itu, kena ini sampai hampir nak gaduh dgn husband sbb xtau apa2 pasal sawan tangis ni sampai la dapat info pasal Colic. Kaedah 5s tu mmg membantu. Anak dah okay skg.