Bag hospital 🫢

Hi mommies ❤️ boleh tak tolong saya pack bag hospital. Almaklumlah kita first mom klau boleh 1 almari baju baby tu nak bawa. HAHAHA. Oke oke saya srs ni buat msa skrng dlam bag baju baby sya dh sdiakan dlam 5 helai. 1 LB . 2 untk day 1 dan 2 lagi untuk day 2. Ye lah kot² kita kna dduk 2 hari kan. Lpastu saya sumbat skali towel baby , lampin dlam 3 helai dan extra pampers dlam 6 gitu sbb orng ckap NB ni suke berak hehehe. Oke tu ja brang yg sya ltak utk baby🤭 Lepastu brang untuk mommy saya letak kain batik , Menstrual pants , Breast pad dengan baju untuk discharge je. 🥺 Ada ap² yg sya kna tmbah atau kurangkan tak ? Tisu basah kna bwa ke ? Set mandian baby ? Ermmm #Sharing_dong_Bund #bantujawab #firstmom #ingintahu #bantusharing #Tolongsaya 🥺

25 Balas

Nak tanya.. Untuk awal2 lepas bersalin perlu ke breast pump? Masih berfikir2 sama ada nak beli atau tak.

1mo ago

Saya tak sediakan pun sis. buat manual ja. Tapi kalau sis kerja rasanya lebih elok beli. takut bengkak susu nanti.

byk nye awak bwk.. klu hsband akan dtg mlawat, bwk sikit dlu, nant x ckup suruh hsband bwkkn..

tisu basah bwk lebih... atau nnti da hbis suh husband bwk... sbb baby mesti asik berak je

Pad bertali, Stoking ibu, kain bedung baby

Hospital gov or private?

1mo ago

pngalaman sye 2x bersalin gov :- 1. sepasang baju ibu untk discharge 2. pakaian dalam bwk extra 3. pad 4. baju baby 2-3helai ( asingkan untk LR) 5. bedung ( sye bwk 2helai) 6.charge & powerbank ( guna dlm lr) 7. sweater ( if hosp fully aircond ) 8. pampers ( sye bwk 1pek trus) & wet tissue 9. thermos 10. makanan kering & air kotak 11. cawan 12. buku pink & ic