Saya masih TTC dan mengharap sgt. Semoga Allah kurniakan zuriat untuk saya bulan ni Allahumma aamiin

Hi mommies. Boleh tak share pengalaman tanda2/simptom2 sebelum tahu mommies pregnant/check upt +ve? Kes saya, saya ni period tak teratur. So susah nak detect waktu subur. Last date period saya 19/6. Bulan ni tak dtg2 lagi. Saya pun tak tahu la period saya dtg ke tak bulan ni. Hmmm Last week suami loya2, saya pulak sakit2 badan. This week suami demam on/off, saya pulak demam on/off, sakit breast, cramp perut kejap2. Adakah itu petanda awal pregnancy ATAU bakal period 😢 Saya tanak check UPT sbb saya dah sedih kecewa masa period tak dtg 2 bulan. Saya kan period tak teratur. So excited tu lain mcm la check tiap minggu. Tapi -ve. Check dr katanya sbb hormon. So saya nak tahu pengalaman mommies dulu. Baru saya ada kekuatan nak check UPT. #pleasehelp #pregnancy #ingintahu #TTC

28 Balas

amalkan vitamin D meransang sistem reproductive kita baik untuk wanita & lelaki. semoga d kurniakan zuriat yg soleh & soleha jngn putus asa bnykkn berdoa & zikir insyallah

2y ago

Allahumma aamiin. InshaaAllah. Terima kasih share sis 🥰

kuatkan semangat sis, jangan putus asa dan harapan. saya doakan semoga awak dan suami segera dikurniakan zuriat yg sihat, sempurna, dan yang soleh solehah.

2y ago

Allahumma aamiin. Terima kasih awak untuk kata2 doa yg baik. InshaaAllah saya terus kuatkan semangat dan usaha untuk dptkan zuriat aamiin aamiin.

Sis ttc dh brpa lama sis? Sy pun period xregular smpi mse tu 5/6 bulan period xda tau2 preknen rezeki kita tak tau bila sampai doa bnyk2 ya sis😊💪🏻

2y ago

Allahuakbar tahniah sis. InshaaAllah 🥰

period sy regular..tp sblom thu mgndung tu husband yg mula loya,muntah,dmm,sakit kepala berlarutan seminggu.. semoga ada rezeki sis 🥰💖

2y ago

InshaaAllah aamiin aamiin. Berharap sangat. Terima kasih share 🥰

inshaa allah ade rezeki sis..cuba jer cek..kalau btul..alhamdulillah..n pg scan utk kepastian..

2y ago

InshaaAllah aamiin aamiin. Terima kasih awak 🥰

Aamiin ya Rabbal Alamin InshaAllah ada rezeki sis bulan nie doa sentiasa sis InshaAllah

2y ago

InshaaAllah Allahumma aamiin. Terima kasih awak 🥰

Kes awak sama macam saya. Semoga ada rezeki kita bulan ni 🥰

2y ago

Allahumma aamiin. 🥰

Tubuh jadi panas dan alahan teruk serta perut rasa cramp

2y ago

Terima kasih share 🥰