Gdm lekat selepas bersalin

Hi mommies.. Boleh tak share pengalaman siapa yg minum air gula selepas bersalin and gula masih tinggi. Down sekejap rase 😭 Sy da buat test, bacaan 8. Doc diagnose sbg prediabetic. Tak perlu ubat, tp cuma perlu jaga pemakanan

1 Balas

Saya pun border jgk. Malas nk stress dah. bulan 12 ni ulang minum air gula lg 😖 kena la on diet no sugar less carbohodrat balik.

9mo ago

Sorry, baru perasan komen puan. Sebulan selepas bersalin, minum air gula sbb ada GDM. Tak perlu repeat tu mungkin result bacaan kasar gula puan normal. Trend bacaan gula saya menaik. Alhamdulillah bulan 6 lepas, result Hba1c 5.6. Kena kawal pemakanan seumur hidup. Jika tak kawal, bila2 kadar gula dlm darah naik balik.