vitamin dan susu utk 1st timer mom to be

hello mommies. boleh suggestkan suplemen or vitamin dan susu utk yg 1st time pregnant? 👉🏻👈🏻 thank u!#bantusharing #firstbaby #1stimemom

11 Balas

2 tahun ttc sy memang makan folic asid + vit c shaklee. 5week dah tau preggy, sy terus kan folic asid, vit c. Sy amik omega guard shaklee & esp shaklee. Susu sy mnum maaez setiap hari. 11 week buat buku pink doct bg iron tablet lepas dia Tanya sy makan Apa2 ubat or suppliment tak. Buah makan jugak, biasa 2 hari skali 😂 sebab xsuka Sgt. Sy ada mnum feel fresh orange & mix veggies juice Utk hilang kan loya. Laya teruk Sgt, mnum air masam2 baru OK sikit. Skang baru 13 week ++.

kalau boleh mkn folic asid ja mis nnt bila da jumpa doctor klu mkn apa2 supplement kena tnya nurse atau doc dahulu sebb lain org lain badan tidak sama..tkut x sesuai untuk badan.. lagi pun xboleh terlalu bnyk supplement Kita mkn ckup apa yg doc saran kan sahaja😇😇

kalau malas nak makan banyak2 vitamin, boleh makan iberet je, dah ada folic acid, iron dan vitamin lain, dan sesuai tuk ibu mengandung.. susu tak kisah apa2, asalkan boleh ditelan tekak.. banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran jugak, itu yg paling baik..

sy banyak makan buah. jambu batu tggi vitamin c. tp boleh gak beli kat farmasi ada supplement yg semua vitamin included(atas suggestion farmasi). sy ada beli tp tkleh telan tu makan buah je. susu sy minum anmum materna🤗

2y ago

thank u sissss ❤️

sy stakat ni acid folid ja baru beli dr farmasi bdekatan dan minum susu enfamama sbb baca dr asianparent jugak susu y sesuai time mgandung which one kan. Vitamin takda pulak stakat ni, selera makan p. kelaut lg ni😂 #7w5d

sy minum susu esp shaklee, obimin, vitamin c 500 mg, pill kalsium 600 dgn neurogain.. tp hari2 wajib obimin.. yg lain2 sy mkn ikut suka.. dan hb sy selalu mantap.. 13.5-14 😂

Sy makan iberet tak pernah miss. Susu HL je sbb muak minum susu mengandung. Makan ikut suka atau kemampuan tekak. Cek darah aritu atas 12 ok la 😂

2y ago

Sama la. Ambk iberet juge stiap pagi.

Saya ambil acid folic and calcium.. ambil calcium pun sbb sakit tulang belakang ni.. lepas consume calcium baru lega.. vit c jarang2 ambil sbb asyik lupa.. heheh

2y ago

Kebanyakan saya ambil supplement amway sebab kawan kata supplement amway semua plant based.. saya pergi check up pun dr tak bagi acid folid ngan ubat lain sebab saya dah consume.. dia cakap amway supplement memang bagus.. sebelum ni minum susu mengandung tapi tak kurang sakit pinggang.. ambil calcium supplement baru okay

sy mkn supplement calcium brand 21st century. susu xde selera nk minum. brand 21st century pun murah belas2 je harganya. n mkn ubat kk beri shj

sy makan vit D, fish oil, multivitamins..susu plak minum enfamama coklat..so far checkup HB smua cantik..skrg prgnant 19w..