Diapers untuk kulit sensitif

Hi mommies. Boleh suggest brand diapers yg sesuai untuk kulit sensitif? Yg tak mahal sangat. Baby sy dah 7 bulan. Kulit punggung jadi senang melecet walaupun kerap tukar. Mikubi, tesco n genki dah try. TQ in advance! #firstbaby #mommybuntu #1stimemom

8 Balas

Kdg2 tu bukan sbb pampers jugak puan.. Kulit bbu snsitif kn.. Ank sy dulu kalau tiap kali tukar pampers sy akan sapu vaselin je dkt tmpt2 yg melecet tu. Dia jadi kalis air & nanti xde dh kesan melecet tu merah2.. Wlpn dh elok sy sapu jgk.. Alhamdulillah serasi n xde melecet pastu kita pn xpening nk tukar2 jenis pampers 😁harap dpt membantu..

3y ago

Alhamdulillah xde dkt ank sy.. Sbb dia pure kn.. Sblm ni bali mcm2 krim, tp xelok pn.. Kesian ank merah2 montotnya. Ada yg ckp try guna vaselin, tu sy try, tgk2 serasi pulak..

mcm sy punggung baby pn melecet.. dah sapu krim tpi masih merah, last2 sy sapu minyak zaitun.. kerap tukar diapers, setiap kali tukar sapu minyak kat bahagian melecet tu.. mak sy ckp melecet tu sbb makan air org panggil.. sapu minyak, jdi kalis air.. Alhamdulillah.. punggung baby dh okay dah.. xmerah2 lagi.

Puan boleh cuba brand Huggies atau Mamy Poko. dua jenama ni kebanyakkan digunakan untuk bayi yang kulit sensitif. Atau jika puan Mampu, boleh Cuba applecrumby ☺️ chlorine free dan organik🥰

dahh cuba drypers? pet pet saya xsarankan sebab mak saya babysitter dan ada pengalaman baby xsmua ssuai dgn pet pet.

sy pakai drypers n pakai sudo cream utk elak ruam ..make sure basuh n keringkn n bru buh cream #TAPSupermoms

beli sudocream sis sapu,kerap tukar pampers sis,cebok bersih2 sblm pkai pampers lain

Hi dear... How about drypers... #TAPSupermoms

huggies puan, very affordable and comfortable