GDM pregnancy

Mommies boleh kongsikqn pnglamn pregnant gdm tak?mcm mna penjagaan.proses bersalin ok tak.?boleh hilang tak gdm sebelum bersalin?#bantusharing #firsttimemom #Gdm

3 Balas

gdm takkan hilang sebelum bersalin. even bacaan 4.0 sekalipun, doc still akan pantau & kena buat bsp sampai beranak. cuma kalau diet control senang sikit just jaga makan betul2 & boleh bersalin ikut due. czer/normal tu ikut rezeki. cuma kalau on ubat/insulin, mmg kena serah diri masa 38w. 30w sangkut gdm tak lama dah tu. sy dari 14w lg😂 ni baru 28w haha panjang lg perjalanan.

1y ago

takpee kena positif tauuu. sy pun taktau lg ni nanti cmne haha redho je la memana pun yg penting baby selamat. awk buat bsp betul2 tauu. Insha’Allah ok tu semua. sikit je lg nak bersalin dahh

Kena disiplin jaga diet no sugar less carbohydrates. Sy gagal jg diet sbb pengaruh family day.. Haha x jg makan dan masa makan, minggu 34 langsung bacaan gula tak cantik. Kena on ubat dan IOL pd minggu 37. Minggu 32, bacaan ok, pakar dah kata ok untuk bersalin on minggu 40. Hadaplah, siapa suruh tak disiplin diet kan

1y ago

saya first minum air gula x sangkut.ni 30 week minum kali kedua sangkut pulak.haha.risau dah ni..saya waktu makan mmg x jaga sebab keja tak tentu.

sy 14w. now 28w sebualan skli bsp xdiet pon.. 3.8- 5.0 nk sampai 5 tu 1 x 2x..baby ahlamdulillah membesar ikot week

1y ago

makan cm biase jee.. xde pon diet2