Bersama Ketika Hamil

Hi mommies. Boleh ke bersama ketika usia kandungan 4 minggu?

6 Balas

Boleh tapi awal kehamilan tak digalakkan, kalau nk bersama jugak, slow2, lps tu srh suami buang luar sbb air mani boleh bt cntction, lepas bersama cepat cepat basuh bersih dgn air, dan lap kering2. Tapi sbb awal trimstr ni kndungan masih fragile. Kalau ada bleeding lps bersama kena stop and rujuk doc ya

kalau penah keguguran tolong elakkan. sbb 1st trim consider kandungan still fragile. kalau boleh jgn lps dlm. sbb air mani ni induce semulajadi. based on my experience. after bersama jadi spotting for 2w and miscarriage lps tu at 9w.

Really not recommend, pengalaman sy la.. Tp alhamdulillah utk 3rd pregnancy ni husband sgt memahami.. Beliau pon nk sgt baby ni boleh lahir panjang umur.. Sbb b4 ni sy x tahu y sy pregnant.. Tu y xberapa jaga sgt

blh tapi x digalakkn https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

not recommended tp can consult with doctors

Not recommended. Risiko misscarriage tinggi