HB LOW

Mommies , bole bagi tips utk naikkan hb dlm masa seminggu nie ? Td chck hb 8.1gdl , kena bebel hbis oleh nurse . Refer doc , dia suruh admit atau suntik inferon . Tp saya x mau ! So nurse bagi chance 1 mnggu nie utk naikkn balik hb. Next week repeat balik . Urghh! Down sgt !! Please bagi tipsss . Kandungan 33 weeks .

34 Balas

saye nak tanye , HB kita bole turun naik ke ? sbb skg 13.8 HB , so maybe dia akan turun ke erk .

5y ago

Cantik sgt tu 13.8 . Yup , senang turun & susah naik . Huhu ..

Mkn jambu batu je sis.. Klo bsok pgi klinik mlm ni mkn 1 biji jambu batu.. Insha allah hb ok..

5y ago

Ya , skrg tngah amal jambu batu ja .

Same laa dgn sy asyik low jer hb akhirnya harini msok ubat ..nk xnk redha jela ..

5y ago

Kn bagus kalau smua org positive ja mcm sis . Tq sis .. insyaallah , pikir yg baik2 sj .

Biasenya dulu makan kurma sebelum check..last ritu hb 13 kot..atau jambu batu

5y ago

Sya try jambu batu . Sbb kurma manis , sya ada gdm . Huhu

mkn hati ayam kerang bayam...kurma buah delima 2 3 ari sblom check up

5y ago

Ok2 , nak try juga . Tq sis ..

Try minum minyak kelapa dara daura.bole nekkan hb

Mnum susu hl kak...atau pn mkn kurma cine yg wrna merh tu....

Sy amalkan susu kurma..mkn daging..gi cek ok hb..12-14

Try kurma sis.. hb sy dulu salu rndh ttibe naik 12.1

Sy mkn kurma dgn kismis..skrg 36weeks...hb 11.4