masuk trimester 2 hri2 sakit kepala.

Hi mommies, bila masuk trimester 2 ni mmg akan kerap sakit kepala ke ? #firstmom

11 Balas

masa anak 1st,kerap sakit kepala..2 3 ari mc xleh p kje..check² DR kate kite tgh ngandung mmg kerap sakit kepala sbb darah cair..so bersabar jelah ye wahai ibu²..nk lg better p klinik or hospital untuk tau lg lanjut.. anak ke2 alhamdulillah sakit kepala xsekerap mcm preggy anak 1st..alhamdulillah

better g check sis . jgn jd mcm sy dah sakit kpala dlm smggu xelok pg check klinik doktr ckp sy ad drh tinggi . tapi alhamdulillah check bp ok xda drah tggi tp kena pantau jgk hahaha

same mcm sy.ase awl2 pregnnt tkde alaham langsung..masuk je 2 trimester dye punye pening tu smpai nk pitam..cek klinik owkey je hb,tekann darah

mungkin darah rendah. kalau berterusan jumpa doctor sbb tak normal. bahaya kalau tanya sy. masa pregnancy sy jarang sakit kepala.

sy pun alaminya waktu trimester 1,2. Misi kta hormon kita. tp kalau kerap sgt better ke klinik. Misi doktor blh pantau lebih lg ☺️

Sye macam tu dulu, kiri belakang. Kalau tidur belah kiri tak boleh lama. Sakit kepala. Tapi hb apa semua normal.

4mo ago

Ha sye pun start tm2 sampai la beranak. Time dah beranak hilang terus

hmm ramai ibu2 yg mcm ni, tapi nak kata normal tu tak sure lah. boleh jadi sebab dehydrated tak?

4mo ago

air mmg setiap masa sy minum tpi tu la tkthu punca sakit kepla ni. mgkin sebab cuaca juga kot, nasib next week jumpa nurse. nak tnya terus, risau pula

Sakit kepala, melayang, selsema semua lah hm hm, sama la kita ni sis, first mom pulk tu 😭

4mo ago

kan sis, susah nak buat kerja bila sakit kepala ni.

hb low kut.. sy pun sakit kpala mse trimester 2 haritu.. next check up hb low rupanya..

4mo ago

tu la, sy risau juga kemungkinan hb low tu yg buat sakit kepala.

saya kerap jugak sakit kepala start nk msuk trim 2 nie

4mo ago

kan. sy masuk je tm2 mmg dh start sakit kepala smpi hri ni pun sakit kdg smpi ke mata tu terasa.