Bayi underweight 33w

Hi mummies, saya baru check up tadi dan doctor cakap bayi saya underweight (1.8kg). Sekarang saya 33weeks. Macam mana nak tambahkan berat baby ya? Ada apa2 supplement yg boleh tambah berat baby? Kenapa baby boleh underweight? Adakah sebab stress? Terima kasih mummies yg sudi jawab 🙏🏻#firsttimemom #advicemommies #advicepls #ingintahu

2 Balas

jaga pemakanan dan kurangkan stress. kalau perlu Dr akan czer awal, takut masalah supply dari uri terhad sampai ke baby.

hi mommy. ye salah satu juga sebab stress. then makan kena jaga. makan supplement yg klinik bagi dan minum susu.