Puting Bohong

Hi mommies.. Berapa bulan baby boleh start guna puting bohong ya? Anak saya umur 2 Bulan guna puting bohong tapi bila nak bagi susu badan dia tolak.

7 Balas

Ank sya dari dlm pantang lagi sya dah bagi puting kosong.smp lah skrg dia dah 2 bulan.tapi sya bagi time dia nak tido je.kadang tido siang tak bagi ada masa dia boleh tido tanpa puting.klu malam dia dah tido sya cabutkan so smp pagi dia tido tanpa puting.susu badan ok je dia nak

Sis kerap ke bagi puting bohong ke?banding direct..baby dah keliru tu...kalau sis kerja, malam2 jgn bagi puting bohong, try direct je..kalau baby x nak takpa sis try dulu letak sikit air susu bagi puting basah InsyaAllah dia ok nanti🙋🏻‍♀️

Puting kosong mmg de efek buat bby konfius ngn nipple kita. Puting kosong bila2 je boleh bg. Tp sbb bby skrg dah jd keliru cmni stop dulu puting kosong. Kalo bby nanges bedung n pasang white noise. Boleh install kat plystore white noise tu.

Saja haritu test kat mybaby bagi puting kosong tapi mybaby tolak.

Ajaq masa umoq 2 bulan. Baby reject mentah mentah oh hatiku~

Umur 2 bulan. Tapi ikut baby jugak

dia dh nipple confuse.