Pregnancy supplement

Hi mommies & bakal mommies nak tanya boleh ke makan calcium supplement tak kisah brand apa pun? Atau perlu description dari doc ?

7 Balas

doc sye x bgi consume any supplement dri luar. kalau perlu dia kata nnti dia bagi vit ikut keperluan bdn sye je. yg bukan keperluan dia kata x perlu. die suruh amal kan healthy real food. buah2. sayur2. krg kn fast food. junk food. sbb any complication dkt bby nnti akan buat sye menyesal die kate. lagi 1 sye pon jenis x suka mkn supplement byk2. ckup la 1 jenis je doc bagii. itu pon kalau tersangkut dekat tekak rasa pahit jugakk. lagi nak consume extra supplement. lagi sedap makan oren. murah je. manis pon manis. jambu ke. grape ke.

Better consult doc dlu. Tanya doc boleh tak nak ambil supplement calcium. Nanti doc akan bgtau boleh/tak and bgtau yg calcium boleh dpt dari minum susu. So kalau tak boleh minum susu bgtau je. Kalau boleh ambil supplement nanti update je dekat misi awak ada ambil supplement apa masa pregnant selain ubat tambah darah tu. Kalau doc bgi ambil tnya doc brand apa yg sesuai or kalau doc takde bgtau pegi je farmasi tnya diorg yg mana sesuai 😊

kalau sy, jujur sy tak berani tp kalau barang dah ada.. boleh tunjuk pd doc supplement yg sis beli tu. Doc boleh sah kan dan explain lebih detail. Sbb kita tgh pregnant kan..lain kalau kita tak berbadan dua. 😊

boleh dapatkn nasihat doctor. selalunya doctor tak bagi. sbb ubat yg doctor bagi tu multivitamin, da ada kandungan calcium . pengalaman sy pulak. sy ambil sbb tk boleh masuk dgn susu.

sy mkn oste dari shaklee, slalunya klau shaklee ni doc okay je klau kita nak consume..cuma bagije lah tahu awak mkn supplement tambahan mcm tu

Hi mommy. Perlu dapatkan nasihat doc sebelum makan apa² supplement ya

boleh tnya pharmacist ..