cradle cap baby

hi mommies, baby sy skrg 2bulan 13hari. rambut ada cradle cap. macam mana nak hilangkan ya? boleh suggestkan pakai hair oil apa?

5 Balas

Mcm sy, doktor ajar time mandi tu sis basuh kepala bby dgn letak air banyak2 sampai cradle cap tu kembang, nanti dia tertanggal sndri. Buat biar semua cradle cap tu tanggal, lepas mandi sis boleh sapu bby oil or pelembap lotion kt kepala biar kulit tu tak trlalu kering.

kalau sy, mlm sblom tdo sy pkaikan baby oil kat rambut ank sy. pagi esok nak mandi tu basahkan rmbut baby then sikat dgn berus gg.. sy buat dlm 2 hari 2x je, trus hilang

pakai baby oil biasa pun boleh. sapu dkt area yg ada cradle cap, biar 10minit then sikat pkai sikat bby. then basuh kepala bby

7mo ago

thankyou!

masa mandikan baby boleh syampoo rambut baby then awak massage slow2 dkt area cradle cap

7mo ago

thankyou!

sama la..sya pn tgh berusha menghilangkannya juga...anak sya 2 bln 18 ary..