Baby df sebelah breast je

Hi mommies, baby saya masa lahir tak berat hanya 2.82kg, sekarang dah 5 bulan 6.3kg saja. masalahnya sejak lahir dia cuma df sebelah breast (kiri) yg kanan dia langsung taknak sampai sekarang saya perasan breast kanan susu pun dah agak masin n drop. saya cuba untuk bagi dia df sebelah kanan tapi mengamuk2 dia tolak, since puting inverted berbanding yang kiri. saya risau sebab berat dia tak naik banyak n kencing pun dah bertukar jadi kuning gelap, saya takut baby tak cukup susu n dehydrate sebab pampers pun 3 kali sehari je tukar tu pun tak penuh. macam mana nak buat ye mommies? saya risau sangat ni, baby pun pandai tolak susu dah sekarang n banyak bermain je. nak topup fm tak boleh sebab dari lahir dia reject botol sampai sekarang even macam2 jenis botol dah try. apa nak buat ye mommies? betul ke baby yg df sebelah breast je tak cukup susu? tolong saya ye mommies semua 😥 #1stimemom #firstbaby #helpmemommies

5 Balas

Sya mcm sis msa ank sulung dia memang x nk yg sblh kanan.. Smpai sya punya susu pn mengecil sblh kanan... Sba je lh sis.. Bby ok je kn yg penting bby sihat.

3y ago

👌👍