Baby minum berapa Oz sehari

hello mommies. baby mommies 8-9 bulan skrg dah minum berapa oz ye sehari? baby saya 8 bulan minum 5oz tp tu pun MIL saya cakap banyak sangat.. boleh share pendapat?

2 Balas

Baby saya 8m siang saya bekalkan kt bs: -bfm 12oz -breakfast oat buah, lunch bubur blend kasar lauk sayur & protein, snack buah & snack biskut for babies. Balik kerja 7pm dinner lauk sama mcm lunch then df on demand. Since 7m dah almost 9kg, 8m ni belum timbang lagi 😁

Sis kalau bg susu formula, boleh tengok dekat packaging ada tunjuk berapa oz susu ikut umur. Anak saya 8 bulan mnum 5oz setiap 4-5 jam. Rasanya 5oz tu takde lah banyak sgt pun utk umur 8-9 bulan.