Tak period lagi

Hi mommies. My baby dah 3 1/2 months. I haven't been involved in sex yet. Tak ambil any perancang, and fully direct breastfeed my little one. Masalahnya I tak dtg period lagi. Is it normal? #firsttimemom #firstbaby

8 Balas

normal. depend pada hormon dlm bdn awak. jika hormon susu lg tinggi maka period awak mungkin akan dtg lmbt. setiap mommy tak sama. ada je lepas habis drh nifas terus dtg. ada mommy bila baby dia usia 6bulan baru dtg period. ada juga baby bila dh masok setahun baru kita dtg period. dan ada juga smpi baby dh 2tahun baru dtg period. mcm sy 1st baby hari masa usia dia 6@7m baru datang period.

1y ago

maksudnya bila below 6bulan ni kalau period tak dtg kita tak subur lah eh? thats why boleh rancang sendiri gitu?

Saya hanya dtg period sebulan lepas saya henti bf. Tapi ada guna kondom kalau nak bersama suami, tak larat nak pregnant sambil jaga baby.

1y ago

wah dah berhenti baru period eh

normal sis.. sy pun period ms baby 10 bulan.. pas period susu pun dh kurang.. kena topup susu tepung.. 😥😥😥

1y ago

itu la.. sedih sungguh.. mcm2 dh mkn.. mau plak skrg bulan posa.. lagu stress klu pump susu.. huhuhu

Normal je . Saya menyusu anak sampai setahun 4 bulan , masa umur baby 9bulan baru start period

normal sis.. waktu ank 2nd, baby 6bulan baru sy period. yg 3rd ni baby setahun baru sy period

1y ago

ouhh gitu mmg lambat la

normal... direct feeding akan lambatkan period...

Normal

normal