3 hari tak poopoo

Hello mommies 💕 Baby baru start makan 4 hari bubur kosong. Dah 4 hari juga tak berak lagi 😔. Any tips mcm mane nak lawaskan. Dulu before start makan baby akan berak hari hari. Baby skrg full time breastmilk. Please share tips. Thank youu

1 Balas

if dah start makan, tengok anak lebih pada menyusu atau makan. kalau bf lebih byk dari makan boleh jadi anak akan berak selang 2,3 hari. waktu snacking bagi anak makan buah yg melawaskan mcm buah naga, buah pear, buah tembikai. nak bg bentuk puree atau letak dlm feeder food pun ok. dan air masak secukupnya lepas mandi buat senaman kayuh basikal dan urutan ILU.