RASA BERDEBAR

hi mommies.. apa khabar & selamat bpuasa bgi muslimah .. sy bakal menimang chaya mata yg kedua insyaallah next month .. tpi sy rse bdebar curious Dan sewaktu dgnnya la .. mcamane NK hilangkan rse takut NI ye .. mcm mcm la sy overthinking trauma bsalin anak first pun Belum hilang lagi

6 Balas

mmg xleh nk hilang dh awk perasaan tkut tu , sy ni ingat bersalin kali kedua ni bleh laa bersalin mcm normal ikut due tapi kena branak awal dari due & branak paksa makin bertambah laa takut sy lagi2 bila baca komen org ckp branak paksa lagi sakit , klau xde bukaan emergency czer plk terus jadi double2 sakitnya . Trauma plk sy dgrnya 😭😭😭😭😭

3mo ago

Sama mcm sy gdm & iugr. Nk kena induce 37w, 29/4 ni. Jgn risau x da apa2 la sbb pengalaman anak 1st & 2nd sy baby iugr & kena induce. Anak no 3 sy sakit normal. Sama je x da beza pn rasa sakit tu.

Sy yg nak bersalin anak ke 5 ni pun takutnya mcm nk lahir anak pertama..😆 due 9/5 seram sejuk jdnya, perut asyik mengeras, pelvic pun sakit je, pinggang mcm nk patah🤦🏻‍♀️ harap-² baby kluar lepas raya..🤲🏻✨

3mo ago

Kan..sy NI yg bru 35w bjalan da srupe penguin dgn sakit pelvic. lgi

sya anak nak empat da..tpi hanya anak kedua sya tak rasa peggang katil gegar2 hadap contraction..anak prtama n kedua,gegar katil tahan sakit contraction🤣

3mo ago

sy ank sulung dlu bgegau jgk la duk mnahan sakit Tu Lepas doc pecahkan air ketuban mgkin bru first time kot ..

sy anak prtama 36 week.. berdebar, tkut jgk rasa... ramai tegur perut dh turun.. 2 3 hari ni slalu jgk pening2 knp ya?

sy bdebar sgt sbb jarak anak ptama ngan kdua ni jau..15thun da c kak nya😂debar tu x blh nak ckp cmna..

3mo ago

oo mcm tu

normal hahaha bersalin mmg menyeramkan tak kira anak ke berapa pun

3mo ago

betul Tu sis .. sy igt da ckup la sorg kot xnak da msuk labor room ape bgai tup tup NK msuk labor room yg kdua pulak 😂