Checkup swasta atau kk

Hi mommies, anyone experienced check dkt swasta .is it okay? Mcm nk opt for swasta sbb susah cuti.

2 Balas

Nak checkup klinik swasta cari maternity clinic yang offers details checkup. Cousin saya, anak first check up KK, bersalin kerajaan. Anak 2nd checkup klinik swasta, bersalin kerajaan. Saya pulak 11 weeks sampai 20weeks je checkup KK. Lepas tu terus proceed dengan hospital swasta sampai bersalin. Kalau tanya saya, saya pilih hospital swasta sebab lagi details daripada KK. Untuk klinik swasta, macam yang saya mentioned di atas Cari maternity clinic.

4mo ago

Ya betul tu. Sama-sama

Buku baby untuk swasta sekarang pon diterima je kat Hospital bersalin mana2, saya lagi suka check up kat swasta, tenang, mudah urusan. Unless mak ada complication (high BP, GDM & jantung) baru pergi KK lagi better. Kalau kesihatan u baik, pergi je swasta.

4mo ago

thank you response 🫶