selera mkan

hi mommies ...ank sy bru 6 bln 3 mingguv..slera mkn kurang kdg smpi mngis xnk mkn ...ada ptua x spya ank brselra mkn

6 Balas

anak kemungkinan tak biasa lagi terima sesuatu yang baru selain dari susu. keep offer shj pada anak. kalau pagi dia taknak, offer lagi tengah hari, takpun mkn mlm sblm kol 8mlm. setiap hari bersihkan mulut anak untuk rangsang deria rasa. bagi anak pegang sudu atau pinggan dia. sambil tu boleh cuba suap. 1 sudu makan tu dah kira banyak tu permulaan. bila anak dah boleh terima baru slow² tambah kuantiti. ibu join sekali makan sambil demo depan anak.

bg mkn dlu bru bg susu... mkn sambil bmain pon boleh.. kdg budak nk main tp dlm masa nk mkn, mereka akn bperang dgn perasaan sendiri.. #TAPSupermoms

Asalkan anak minum susu & membesar sihat takde masalah. Slow² nanti bb nak makan lah tu

walaupun baby lepas bgn tdr pun die x slre mkn ke sis? #25Nov20  #TAPSuperMoms

mungkin dh kenyang susu..

ya ...