Bcg baby bengkak

Hi mommies. Anak sy baru sebulan. Kesan bcg naik bengkak & nak bernanah macam ni. Normal je kan? Selalunya berapa lama baru bengkak surut ye? Thanks. #firstmom #firstbaby

Bcg baby bengkak
33 Balas

Bestnya ada kesan, bcg anak sy terlalu kecik.. Sbb msa kena cucuk tu nampak nurse tu terpesong betul-betul kulit atas then dia buat lagi sekali.. Pun sama, mcm dia terkejut effect yg first.. Rasanya anak sy nie mcm nak kena cucuk lagi kot nanti.. Bby dah 3 bln.. Tapi tulah x nampak Sgt.. Mmg nampak x menjadi bcg dia.. Ermmm,.. Tapi kalau sis risau sbb bengkak Sgt ke apa.. Boleh la bawa bby ke klinik k.. Nanti boleh tahu dok ckp apa...hope itu hanya la kesan normal, cuma jgn sentuh or godek2 dia.. Semoga dipermudahkan