Baby Walker

Hi mommies, anak saya dah 3bulan. Kepala, badan semua dah keras. Tapi dia belum boleh meniarap, tapi dia suka sangat kalau dapat duduk. Soalan saya di sini, kalau kita letak dia dkt baby walker tapi lock roda dia tu, boleh tak ya? Dalam perancangan nak beli, memadangkan dia suka sangat duduk.#pleasehelp #firstmom #seriusnanya #firstbaby #ingintahu

21 Balas

Jgnn . Sbb masih tlalu awal di usia 3bln tu nk ltak walker , nti dia sakit pinggang @ mgangu tumbesaran dan otot pinggang dia

kena latih2 utk meniarap kena ada masa utk Tummy time jgn bgi walker tu dlu sekarang utk baby meniarap dan berguling

kalau awak nk tau berkaitan walker awak search tiktok dr irma. dr irma byk share pasal penggunaan walker utk baby

That’s too early though, and as research says baby walker is not recommended for babies

Big no for walker :( me as housewives tak beri anak walker, banyak keburukan dari kebaikan....

mcm awal sgt je nak bg.. bley bg baby duduk dlm swing chair dlu kot..

anak saya dh meniarap pon syaa x bg dia duduk kt walker tungg 6 bulan

blum boleh sis ksian tulang blkg dia klu kita pksa dia dduk

Baby walker tak sesuai untuk perkembangan tumbesaran bayi.

kena ajar tiarap. 6bulan seeloknya baru pakao walker