Baby 1bulan 7hari tak berak

Hi mommies, anak saya dah 2hari tak berak. Tapi bila urut selalu kentut2, selalu kalau tukar pampers ada taik2 sikit tapi lately ni takde. Saya nak kena buat apa ya?🥹

6 Balas

Info dari doktor baby yg full bf normal kalau tak berak ada yg smp 7 ke 14 hari as long perut baby tak keras and baby kerap kencing dan kentut kalau baby tak berak jgk pada hari ke 15 dinasihatkan utk berjumpa dengan doktor n kalau utk baby yg mix fm atau fully fm WAJIB berak paling kurang sehari sekali so kalau baby dh smp 3 ke 4 hari tak berak tlg sgt ii bawak pergi jmp doktor tkt berkemungkinan susu fm tu tak ngam dgn baby & usus tak dpt cerna susu tu that why baby tak berak & banyak lg sbb so sgt ii digalakkan utk bawak jmp doktor 😊 Hopely jawapan ni boleh membantu momies semua

baby saya 1 bulan 2 hari, 8hari xberak..susu campur tp lebih pd bf..sy ada jumpa Dr kk dia ada ckp as long as baby kentut, xda kembung xda masalah..kerap kan urut sikit2 kt perut kasi minyak angin..bole tengok perkongsian ni..jgn risau sangat yaa mommy https://youtu.be/d4io9ou1Wac

sama NGN bby saya..saya tuam2 perut bby dgn tungku bby....xlama tu trus berak,seketul kluar taik keras,trus Kuar y cair..maybe baby sembelit

baby saya 1bulan 28 hari dah 5hari tak berak... minum susu lectogen.. kerap kentut dan keluar bau...perlu k saya k klinik

1y ago

Misi klinik desa saya kata kalau dah 4hari tak berak tu kena jumpa doktor lagi2 kalau anak susu fm.

Kalau fully bf normal je tak berak. Asalkan perut dia tak kembung ke apa ke should be ok

fully bf ke?,

1y ago

Haah😢