Baby usia 26 hari tak berak

Hai mommies, nak tanya anak saya usia 26 hari dah 3 hari tak berak hari tu sama jugak 3 hari tak berak tapi bila saya urut kaki dia and pukul 4 pagi dia terus berak 2 pampers. sekarang benda yang sama berlaku lagi. Tapi dia kerap kentut. Ada pendapat tak mommies 🥹 risau saya

2 Balas

Baby minum susu FM ke susu badan? If fm normal x berak maximum seminggu. If lebih dari tu kena bawak g hospital takot usus bengkak. Baby sy pun sebelom ni ok minum susu Fm hari2 berak minimum 1x sehari, maximum 2x sehari. Tapi 2 hari dah dia x berak, sy tiap kli lps mandikan dia, sy urut2 perut, belakang badan , betis & tapak kaki dia. Hari ni terus berak penuh pampers😂 awak monitor je dlu baby awk, tgk perut mengeras ke x.. kalau baby kentut, sendawa biase nye takde masalah..

10mo ago

baby saya mix, susu formula & badan. itu lah saya monitor dulu la. thank you bagi jawapan hehe 😘

try la urut ii semula ...baby minum susu ape ? kalau dia ade meragam ,tak selesa ,perut kembung boleh gi bawak jumpe doctor

10mo ago

baby mix, formula minum susu s-26 & susu badan