Baby fully breastfeed tak membuang

Hi, Mommies. Anak mommies yang fully breastfeed paling lama berapa hari tak membuang? Anak saya 2 bulan 15 hari, dah hampir 5 hari tak membuang. Normal ke tak normal ya? Saya dah buat urutan ILU, senaman kayuh basikal, urut tapak kaki tetap tak membuang. Ada tips lain ke mommies boleh share? Tqqqq

7 Balas

Anak sy pun full bf ada masa tak buang air besar smpai berbelas hari. Tp bila membuang fuhh,, banjir besar! Haha

anak saya 3 hari tak membuang, sekali membuang habis2an dia keluar sampai kempis terus perut dia 😂

max 7 hari utk yg fully bf. klu masih xmembuang smpai hari ke 7, bawa ke klinik

normal sbb susu ibu penyerapan bgus. tp klu lbh 14hr better g klinik..

normal ja.... anak saya paling lama tak berak 7hari janji dia kentut..

alhamdulillah anak saya dah membuang hari ke 6😅

bb sy plaing lama 11hari