Baby tak membuang

Hi semua nak tanya baby saya dah 6 hari tak membuang air besar. Risau saya. Bila saya urut urut perut dia, dia kentut je. Angin. Dia fully breastfeed. Baby saya 3bulan. Apa yang saya boleh buat ye? ##pleasehelp #ingintahu

3 Balas

fully bf normal tak berak hingga 14 hari. tp kalau tgk dia meragam, takda kentut langsung, kembung boleh la bawak ke klinik. boleh try urutan ILU, urut belakang betis & tapak kaki, urutan basikal pun boleh kerap buat.

fully bf normal awak tak berak , kalau dia tak meragam, aktif, perut tak kembung, kentut okay je.

Aaaa kita sama