Baby 10 months tak pandai tidur sendiri

Hi mommies, ade tak baby mommies yg tak pandai nk tidur sendiri, nak kene berbuai atau mengempeng baru tidur. Bila berjalan baby susah nk tidur sebab dh biasa nak mengempeng atau berbuai. Boleh bagi tips untuk baby terlena sendiri. Thank you 🙏

2 Balas

anak saya pon tak pandai tido sendiri. saya dh buat ST tapi tk mampu. anak tido kalau menyusu atau kena tepuk2 baru tido. tips saya kalau nk berjalan kena keluar lepas dia bangun. kalau dkt luar dia mengantuk, saya akan tidokan dia kt dalam kereta dlm setengah jam camtu baru sambung berjalan. kalau anak ngantuk kat mall, saya df dia kjp sampai dia tertido pastu baru letak kat stroller dia. saya tanya pengalaman mak2 mostly anak akan auto tido sendiri bila dh meningkat umur

4mo ago

saya pun buat gini sis

awak follow ig baby language. situ ada banyak info tentang baby tidur.