sakit pada pelipat lutut

Hi mommies. Adakah normal sakit pada pelipat lutut. Saya rasa kerap lenguh n sakit2 di lutut. Selalu before tido kena hubby Urut n tekan2 kat belakang lutut. Ni first baby n 25 weeks preggy

1 Balas

Normal rsnye..sbb bdn kita berat..kaki xleh nk tampung..sbbtu kita akn rs sakit..sbb beban byk pd kaki.. sis try pkai mcm grip pd kaki tuk berjln.. mcm org gune ms main badminton or sakit lutut tu kaber dkt lutut yg tu bgus.. ms sy preggy dlu pn sakit dkt kaki dgn perut rs mcm xselesa sbb berat.. sbb sblm preggy berat 45 ms preggy 68.. jd husben blikn sy belt support tuk perut dan juge grip tuk kaki ..alhamdulillah selesa nk jln..tp.mlm mmg husben tlg picitkn kaki..tp at.least bila pkai cmtu leh rs kurang sakit beban yg kita bwk pd kaki.semasa berjln or.naik.tngga 😉