Gatal Miss V

Hi mommies, ada x mommies kt sni pernah alamai gatal miss v? sye prasan sejak bersalinkan anak no 2 ni, kerap sgt gatal dkt miss v walaupun dh basuh bersih2 n lap kering. sye start gatal masa dkt lr, lps doc pecahkan air ketuban smpailah sekarang baby dah 11bulan. blh bantu sye mommies smue ? #SeriusTanya #bantusharing #ingintahu

6 Balas

Tak pernah alami lepas bersalin. Kalau dah 11 bulan gatal tak hilang, better consult doctor. Takut ada infection ke apa. Mcm not normal cos saya tiap kali lepas bersalin takda rasa gatal. Dah buat sitz bath? Papsmear?

2w ago

Boleh search kt tiktok sis. Ada cara buat dia & sis lebih clear tengok. Guna garam kasar biasa pun boleh

Ya, betul cakap mommies yang lain. Better awak check dulu dengan doc. Saya gatal2 masa pregnant je. Saya pernah juga buat rendaman sireh, sitz bath. Boleh cuba ya.

2w ago

Yup saya pergi check, ikutkan saya tak pernah ada keputihan pun sebelum ni, tetiba pulak gatal + keluar keputihan. So doc saya bagi ubat insert dulu. Lepas guna ubat tu terus okay. Doc, nurse pun takde cakap apa apa dah nak ambik sample ke apa dah. Ya, tak silap saya macam tulah caranya, kena seluk ambik sample keputihan.

masa checkup lepas bersalin sis ada inform nurse tak? bahaya kalau gatal kat miss v ni. better jumpa doktor. sis boleh buat sitz bath utk legakan gatal²

Sma mcm sy, lgi2 waktu mlm tergaru2. Sy tkde tips nk share sbb skrg pun still tercri2 lgi solution

2w ago

samala kite sis. gatal2 ni on off. stress kdg2. nk kata keputihan, mmg tak ada pun.

For me, better pergi klinik dulu baru cuba tips yang lain.

better pergi cek