babybump tak menonjol

mommies ada x mcm ni ? sy dah hujung trimester 2 tpi babybump ttp x menonjol . normal x ? sy first baby . #ingintahu #firstmom #firstbaby

19 Balas

Sy berhrp sgt tknmpk baby bump sbb nak but surprise 😂 Tp dh masuk 6 bulan bru nmpk baby bump. Lps tu sy jrg amik gmbr , pakai baju besar besar, sy kesian dkt kekwn sy yg belom dpt rezeki. Sbb diorang dh kawen 1@2 tahun dh. Tp xde rezeki lg. Yg mana xnampak baby bump tu ok je as long as nurse/doc ckp kandungan ok baby normal tu pon dh ok sgt.

normal jer tu mama..sy skg nie 28w++ ramai x perasan sy pregnant..kena2 g sy suka pakai baju2 besar,,hahh lagi laa org x perasan 🤭..bkn apa,,penah sekali dua pkai baju maternity ada laa 3-5org tegur "menunggu hari ke kak?" sy jd x selesa dgn ptanyaan cm tu,, segan pula sy 😅..dr ctu sy start pkai baju t besar2 🤣

sy pun first time mom sekarang dah 7 bulan. masa 5/6 bulan haritu pun duk pelik why takde sgt baby bump tapi rupanya normal je depends atas org sis. tapi sekarang 7 bulan nahh ambek dah start nampak and rasa macam cepat pulak perut ni besar haha

ramai mcm ni..as long as baby ok, ada rasa movement okay je tu .kulit manusia 7 lapis..jdnsbnrnya baby ada je tu dan mmbsar elok;).lgi satu.jimat la awak tak payah beli baju preg..smua bnda boleh guna barangan sama

Normal sis. Xsemua orang perut akan menonjol. Mcm sy bby first dulu pn perut mmg xnampak. Tp bby sihat👍🏻 sy lg suka kalau xnampak perut😂 segan. Yg second ni menonjol plak. Malu rase😅 tp ok je.

Normal sis,mcm sya dh 24w perut mcm knyang mkn,tp sya jenis suke pkai bju besar.so kwn yg mne tau pn tny mne prut sya smpai kaipar sya bmbang,tp bby dlm ok sihat.tu yg penting.

normal mommy, asal berat dan saiz baby normal. sy pun camtu juga. Dua kali pregnancy perut lambat menonjol😂first baby girl, second baby boy. Dua2 sama jaa 😂

same la dgn sy.. ramai ckp perot x nampak sgt.. mb sbb bdan sy besar kot.. janji anak dalam kandungan sihatt je sis.. tunggu trimester ke 3 pulak..

Saya pon tak nampak sangat baby bump, tapi bila check up di KK, nurse ukur perut, okay je katanya. Selagi baby sihat, insyaallah takde apa.

kalau berat dan saiz baby normal, normal lah tu sis. sy masa prgnnt anak prtma pun babybump tak mnnjol. tp bila baby lahir berat pula