Obese Mom 🥺

Hi mommies! Ada tips x utk naikkan berat/size baby dlm perut? Skrg saya dah 7w3d tapi Doc inform size baby kecik 5w je. Saya takut nak consume apa2 mknn skrg sbb saya dikategorikan Obese tahap 1 and Doc gitau it will be a rough pregnancy journey for me. Klu x kawal, mgkn boleh GDM or worst, miscarriage. Takut 🥺. Boleh x mommies share any experience or tips utk first time mom ni. Terima kasih tau! *Virtual hugs*#ingintahu #SeriusTanya #bantujawab #firstmom

15 Balas

minum susu sis..kalau x alah dengan susu laa..saya minum susu kotak je..farm fresh..dutch lady tp kne kawal takot kencing manis..saya setiap 2 minggu naik 2 kg..baby pun berat lebih seminggu...nsib x dk kencing manis

Eat healthy, make sure your meals have all the nutrition ur body needs, double up ur protein and makan ikut portion Less refined carbs, more complex carbs insyaAllah Supplement urself too! ♥️

jumpa doktor lain jgk awak. takut nk suggest2 ni sbb kite tk tahu keadaan awak. btw next week scan lg tengok saiz baby macam mana, kalau naik elok je insyaallah baby ok

cuba consume mamariam, sebab saya pun dikategorikan sebagai obes, alhamdulillah dah 22w 1d , semua okay, baby okay ibu okay🥰

sis banyak makan makanan protein dan kekacang2 utk naikkan berat baby ye..supplement pon pntg uyk support zat yg dperlukan.