Panjang baby

Hi mommies.. ada tips tak nak bagi baby panjang? Sbb panjang baby dekat paras kuning.. kalau nyusu dah kasi kerap dah.

1 Balas

masa umur baby sy 3 bulan,nurse bagitau baby sy bantut,ukuran panjang baby masuk line kuning. nurse refer Dr,tp Dr bagitau masih terlalu awal nak cakap baby bantut. kalau baby dah 6 bulan tp panjang baby masih line kuning,barulah refer Dr pakar. memandangkan sy dan suami bukan baka yg tinggi,tentulah anak2 kami pun ikut kami,Dr bagitau. sy1 hanya jaga jadual penyusuan baby sebab masa tu baby pun masih KBB,Alhamdulillah masuk 4 bulan berat dan panjang baby bertambah dan masuk line putih

8mo ago

Baik faham.. terima kasih untuk perkongsian 🥰