35 weeks 3 days

hi mommies. ada tak yg mcm sy, warded sbb baby kurang aktif. last2 kena paksa bersalin sbb air ketuban kurang. doc bagi 2 hari utk cucuk hexa. then bru induce. takutnya lahaiii #firstbaby #firstmom

6 Balas

mcmna nak tau kurg aktif tu, awk cek yg gerak janin tu xsmpai 10 eh? lpastu trus ke hosp?

7mo ago

yaa sy anak first jd kurang pandai dan bila dia tk gerak sgt tu jd was2. biasa waktu pagi dia sgt aktif. skali dia tendang mmg bertendang2. tp haritu mmg tk gerak pun. dia kick pun slow je. biasa 9am - 2pm dah 4-5 kick. masa tu sy kira masih 2kick. sy minum ais, makan coklat, mandi, usik2 perut pun dia buat dekk je. sy terus call husband utk ke hosp. 7pm bru 7 kick. biasa dah complete 10kick.