Double line!!

Mommies... Ada tak yg alami situasi yg sama... Anak 1st baru 1thn 5hari. 1 tahun 5 hari... Bukan 5 bulan. Period pula tiba2 delay dlm seminggu+- Pagi ni cari kekuatan nk test... 😣Positive. Rasa belum ready sangat2. Kenapa tak happy mcm 1st pregnancy bila tau +ve Boleh ke kalau kita mkn nenas? Tebu? Air kelapa? Buntu sangat-sangat. Tolong mommies2 sekalian.. Help me!! #pregnancy #advicepls #pleasehelp #mommybuntu

24 Balas

Anak saya yg first bulan ni genap setahun, saya dh pregnant 12week.. Hidup rumah tangga saya pun cukup2 je, tapi Xthu rasa happy je bila tau mengandung anak kedua.. sebab saya anggap, mungkin Allah nak bagi rezeki berupa anak dulu, sebab anak pun rezeki.. sebab klu fikir balik, ramai Kat luar sana susah nak dapat anak, lepastu kita pulak bila dapat anak lagi rasa tak happy?? tak bersyukur??? xle mcm tu, lagi2 niat nk gugurkan.. anak tu tak berdosa, dia Xthu apa2 dalam rahim awak.. banyak kan istighfar, fikir baik2, jgn fikir yg nanti hidup jdi susah la, penat la, apa la.. kene bersyukur awak... mohon ampun sama Allah, tarik balik niat awak nak gugurkan anak syurga dalam rahim awak tu..

gelak je lah org macam nie 😂 kat luar sana ramai lagi org anak baru 9 bulan , 6 bulan dah dapat adik lagi. positif je lah. kalau tau tak mampu kenapa tak merancang? percaya sangat dengan diri tu boleh rancang sendiri ek. dah jadi tak boleh nak bantu, nak gugur pulak. kat mana letak sifat keibuan tu? lama2 boleh je terima just ikut je masa. banyak2 berdoa kat Allah supaya Allah bantu kuatkan diri ek. istighfar

3y ago

ramai ibu tak percaya dengan kaedah perancang nie sebab banyak baca kat google nanti gemok lah, nanti sakit itu sakit ini kena cancer lah apa lah. habis kalau amik perancang boleh mati kenapa perancang tu diwujudkan ? 😅

same lah kite anak bru sthun 1bulan . delay period sminggu jugk then buat test positif mmg xhappy laa awl2 tu rsa mcm ya Allah xbrsedia sgt rsa nk gugurkan pun ada nasb time tu iman mash ade. now prut dah 33week saya dah bole trima knyataan bila fkir2 tu mesti sedih baby sb kita ada niat nk gugurkan dia dlu .. now tak sabar pulk jmpa baby ni. . in shaa Allah . Allah tahu apa yg terbaik untuk kita Allah tahu kita mampu ..

kadang2 walaupun dah sehabis baik kita buat rancang betul2 protection apa semua, tp Allah lah sebaik2 perancang. Dia Maha Mengetahui segala hikmah sbb apa Dia tiupkan roh dlm rahim awak. Kalau dah rezeki Dia nak bagi, bersyukurlah. Kadang2 apa yg kita x suka x semestinya buruk bagi kita, begitulah sebaliknya. mommy istighfar banyak2 ye...jgn stress2, banyakkan mengadu pada Allah 😊

ank sye pown bru jew satu thun 3 buln..chek upt positif..tpi sye angp smuanya dtg dri allah..rezeki jgn ditolak..rmai di luar sna brkejar nanak ank..tpi xde yg kahwin berthun thun pown xde rezeki..tpi kira awk alhmdulilah rezeki tuh dtg pda awk..jgn buang bayi tuh..mna thu dy pmbawa rezeki awk nnti..redha jee lha bkn ank org lain pown darah daging sndiri..

andai boleh sy minta double Line tu, Allahuakbar .. saya 2 tahun 4 bulan menunggu kehadiran double Line..x pnah skli pun ada..tiap kli lewat period msti mgharap..tpi blm ada rezki saya dan suami..Akk terima la anak tu, mna tahu rezki akk dan suami bertambah..moga Allah permudahkan urusan akk..Aamiin

Utk siapa yg lebih tau or arif, nak tanya, tak berdosa ke kalau kita berniat nak gugurkan bayi? Serious nak tau. Sbb banyak kali dah banyak dlm apps ni, ramai yg pregnant tp tak ready lagi. End up nak makan nanas, atau benda yang tajam dengan niat nak gugurkan bayi tersebut.

puan syukur lh 🙂.. sya yg period 2 bln tk dtng lg ..check² still negetif... sya teringin nk rsa mcm mna mengandung..selama ni rsa bdn mcm lain ingt mengandung check² negetif.. mcm tu org yg bertaun² kwen tpi tk ada rezeki lg.. sedih stiap bln mngharap tpi ttap negetif

jgn mcmtu sis.. sy tt ank ke 7tahun tau 🥹,punya susahh nk lekat.. tp alhmdulillah allah dh kurniakan dlm rahim sy skrg, awk yg mudah dpt, awk nk gugurkn.. sedih sy baca.. awk yg buat dia, dia xbrsalah xtau apa pun.. awk nk buang.. fkir btul2 sis.. rezeki awk tu..

sy ank genap setahun..hehe pregnant lg..now dh 8mgu. alhamdulillah 🤲😊 mmg sy nk sbb dok doa sebelum masuk 3series..nk 2 anak..penat sekali harung..seronok mcm 1st baby plak 😂 yg penting. positif positif..dan be happy 🥰