Tak boleh makan zincofer

Hi mommies! Ada tak yang mcm saya tak boleh makan zincofer? Mommies makan apa selain zincofer? Obimin okay ke? Saya dah 12w tapi alahan masih teruk😭

2 Balas

cuba makan waktu malam, 2jam selepas dinner pastu terus tidur. nurse saya yg advice suruh makan camtu, dia cakap tak semua orang boleh telan zincofer tu, dia pun takboleh 😂 alhamdulillah saya okay, tapi hb saya tak naik2. lagi berapa minggu nak bersalin ni baru doc tukar ubat lain. kalau masih takboleh, minta la tukar ubat. ubat yang available ikut kk kot, kk saya hanya ada zincofer dan iberet.

9mo ago

yup try makan before tido. insyaAllah ok

sama macam saya sis saya ikut tips orang pun still muntahh berterusan smpai pening kepala , ada setengah mungkin ubat tak sesuai dgn kita buat sementara nak tunggu kk punya next appointment saya makan ubat maltofer beli kat farmasi , ubat tuh not bad rasa chocolate just hisap je and nnt dah jumpa kk minta misi tukar kan ubat yeeee🥰