Heartburn 23 week pregnant

Hi mommies, ada tak yang kena heartburn time 2nd trimester ni? Dulu time morning sickness awal pregnant mmg ada heartburn teruk sbb angin tak makan.. pastu dah ok dah, skrg tiba2 jadi balik lepas 1 bulan. Dr takut pre eclampsia sbb tanda2 mcm ada tapi stakat ni check bp n urine mmg ok je.. ke sebab salah makan?? #pleasehelp #bantusharing #firstmom

1 Balas

setahu saya, heartburn ni semua trimister terjadi. Macam saya, nak elakkan heartburn, just jaga makan, exercise dan jaga postur sesuai kehamilan.