Keputihan mengandung

Mommies, ada tak tips nak kurangkan atau merawat keputihan? Sy dh 30+ weeks ni rasa makin dekat due makin byk pula. Gatal dan x selesa. Sy pula sejenis x boleh pakai pantyliner, kulit cepat ruam dan merah2. Dh gtahu dktor, dktor hanya ambik sample dan bg ubt masuk ke faraj. Help me!!😭

5 Balas

kalau doktor dah ambil sampel & dah masuk ubat. Insha’Allah akan berkurang. cuma kena betul2 jaga makan. kurangkan/cut manis terus. roti2, kuih2 tu yg byk yis. bykkan air putih & makan plain yoghurt. keputihan ni kawan baik dia gula. so mmg kena kawal. jaga kebersihan di kawasan vagina kita juga. lepas kencing basuh bersih & lap. kerap tukar panties jgn biar lembab basah.

1y ago

Tq mommy

saya dapat detect air kencing kotor, doktor cakap ada keputihan. so dia sarankan amalkan pemakanan sihat especially ambil prebiotik dan probiotik. Search and amalkan. Alhamdulillah next check up tu bersih elok. Plus, amalkan minum air rebusan barli kosong, makan lobak putih. InsyaAllah berkesan.

1y ago

natural supplement je awak. Google je apa itu prebiotik, probiotik. Semua bahan semulajadi.

saya skrg 31weeks ada keputihan juga dan dah ambil sample tapi result tak dapat lagi.ubat insert pn da 2kali buat tp jadi balik. stress juga kdg2 gatal tp selalu rendam air garam

1y ago

Marilah kita cut sugar 😂😂

Keputihan ni kena pantang makanan manis je sebenarnya.. Sbb kalau manis2 lagi berkulat lah dia hehe.. Bnyk2 mkn yogurt pon okay gak

1y ago

Tq mommy

Saya masuk 32/33w hilang keputihan,sebelum tu byk jgk. Nak kata control gula, tak jgk. Maybe saya krg minum air manis kot