Air ketuban pecah

Hi mommies, ada tak pengalaman macam saya.. jam 3.50 mcm tu ada air mengalir celah paha. Tak banyak mcm air kencing tapi basah juga lah celah2 paha tu. Jam 5.40 masih belum ada contraction. Apa patut saya buat ya.. #firstbaby

10 Balas

takde drah sikit pun kh ?? 🤔 sya dlu ank first pcah air tak jugk bnyk.. kbtulan pkai pad sbb tak dpt tahan kncing, jdi ble nmpk ada drah sikit,,sngat sikit,,klau tak pkai pad mungkin tak prasan pun.. lngsung takde contractions,, santai je p hsptal.. lpas siap daftar msuk,,tukar baju,,crita2 lg dgn nurse.. mungkin bbrpa jam baru ada rsa contractions tpi tu pun masi samar2 😂 msuk labor room ble lg ktwa2 dgn nurse.. time tu due sya 20hb tpi 8hb dh brsalin 😁

Pergi je hospital utk pastikan sama ada air ketuban atau viginal discharge. Sya pernah juga kluar skit meleleh tp tk byk, pg hspital nk kepastian rupanya viginal discharge. Dr akan bgi ubat masuk miss v nnti. Tp dr pesan apa² mmg kene pg hspital.

Hi sis. Jika air mengalir tanpa dpt tahan dan wpun tiada tanda lain, pegi ja hospital ya sbb takut air ketuban leaking. Saya faham awak confused so cepat pegi hospital k. Dan bagitau dekat hosp dalam jam berapa mengalir air tu k

sama macam saya itu air ketuban..tapi mmg xde sakit contraction Pon..dah ada bukaan 2cm..terus pergi hospital jgn tunggu..due saya 20/1/23 tapi harini air ketuban dah pecah dan ada bukaan skrg.

adoi. kenapa la awak boleh tunggu. nurse kk xpesan ka. kalau ada slh satu tanda terus p hospital. paling bahaya kalau air ketuban tu dh leaking. baby kita duduk dlm air ketuban.

1y ago

saya masa 1st baby bersalin time 38w2d. pergi je hospital. if baby dn awak xde pape doctor bg je balik.

Sebenarnya saya tak pasti tu air ketuban atau bukan.. 🥺 sbb xda rasa tanda lain. Air tu mengalir je kat peha tak deras tak banyak so saya keliru

1y ago

air ketuban itu mmg xde rasa apa2..sama mcm saya.. contraction pon xde ..nasib terus check sbb dah ada bukaan kalau x check baby keluar je X sempat pergi hospital skrg bukaan dah 4cm pon xde sakit lagi..due saya pon lama lagi 20hb tapi harini 4/1 dah pecah ketuban

pg lh hospital. kn nurse dh pesan pecah air ketuban pg hospital. silap2 bby boleh lemas nnti.

Pergi hospital sis. Pecah ketuban tu perlu direct ke hospital dah. Jgn tunggu.

pergi je hospital walaupun belum due lagi maybe baby nk kluar awal

pergi hospital sis