Maltofer chewable

Hi mommies. Ada tak mommies yang makan maltofer chewable? Darah naik ok tak? #hblow #maltoferchewable #trimester3

Maltofer chewable
10 Balas

Saya makan nie okay je . Hb 12 @ 13 je . Makan sebelum nak tidur . Makan sebiji sehari . 2 jam lepas makan . Baru dua bulan mkn . Sebelum nie mkn obimin . Tapi xmasuk , sakit kepala teruk . Saya beli kat farmasi mahal Rm38. Sekrang beli kat shoppe harga Rm26 macam tuh . Sekarang kandung 21week.

2y ago

A’ah ye betul, saya makan maltofer sahaja . Saya dah selamat bersalin 12/2/2022 . Baby dah 5 bulan dah 😁

alhamdulillah sy memang mengandung ni makan ni je awak. ubat tambah darah klinik sy tak boleh telan. mula2 dulu sy sampai kena cucuk masuk ubat tambah darah. sekarang dah 38week hb sy naik 13.2. nurse semua puji.

Saya pun makan ni sbb sepjg hamil HB 11 je x nak naik naik.. tp saya add on Vit B complex n acid folic skali. N makan dgn Vit C or Juices. Malam before tido minum Frisomum Gold honey vanilla.

sy pun mkn maltofer...sdp rasa coklat sb dia chewable kan..mkn 2 kli sehari...jam 5.30 pagi( add on vit c/ B complex) & makan lagi 10 mlm sblom tdo ( hanya mkn maltofer jaa)

3y ago

ya 2biji doc sarankan

Saya pun mkn ini untuk tambah darah merah doktor bg.Kita kena Mkn asid folic 400 ini 100.Masih tk cukup.Minum susu ibu mengandung untuk tambahan

saya baru start mkn minggu lalu . Alhamdulillah naik hb tp sikit . tp tu lah makan ubat ni ada buat saya kurang muntah 😁

alhamdulillah makn jer ubat maltofer ni loya dh xde langsung.. agak mahal juga ye harga di tempat sis..

saya pun mkn ni jgk..baru stat makan

3y ago

okay.. saya mkn ni jgk.. tp 2biji sehari.. ambik pagi sebiji.. malam sebiji.. doktor pesan ambik bersama dgn vit.C, sbb dlm Maltofer takde vit.C.. ataupun minum dgn air jus limau nipis tanpa gula.. vit.c dan air limau nipis tu, berkesan utk penyerapan Maltofer tu..

darah naik ok & sedap

I makan ubat ini