Pengalaman bersalin di PPUM

Hi Mommies, ada tak kat sini yang ada pengalaman bersalin di PPUM? boleh share experience? first time mommy here. 💕#firstmom #firstbaby

1 Balas

Ye .. Sy bersalin dekat ppum... Ap sy boleh ckp dekat situ bnyk studen.. Nanti kt sna.. Yg bnyk urus kita budk2 studen.. Dri kita masuk wad smpai la ke dewan bersalin.. Semua studen.. Doc akn dtg bila perlu sja.. Perkara yg sy x boleh lupa.. Sy tngh sakit nk beranak sngat2 ni.. Time tu dri laboroom nk ke dewan bedah sb bukaan sy bru 6cm.. Tp sy dh demam dn mengigil effect dripd epidural.... Boleh pulak budk2 studen tu tahan sy tnya pelbagai soalan.. Time tu sy rsa mcm nk je marah.. So sy abaikan je diaorg.. Sy ckp sy dh x tahan sakit sngat... Tp lpas tu diaorg akn dtg jugak so layan je laa.. Oh ya nanti kt sna , awk x perlu bwk stoken.. Sb awk kena beli stoken khas dri ppum... Diaorg akn ukur size kaki awk.. Stoken tu panjang dn ngam2 dgn size kaki kita.. Harga dia x silap sy dlm 60 or 80 ringgit mcm tu.. Wad dia cntik.. Dn bersih , klau awk nk ap2 tekan je loceng.. Laju je diaorg smpai 🤭 , ap2 pn semua ok.. X ad masalah.. Cuma awk kena sbar la dgn studen2 kt situ diaorg bnyk tnya.. 🤗

12mo ago

Depo 1k.. Tp time sy kena buat swap 150 x silap.. tp skrg x tahu la hrga brp. awk boleh je call diaorg tnya