Hi mommies.

Hi mommies. Ada tak due 28hb tapi tak keluar sampai skrg. Check jalan 2cm baru. Dok layan contraction je ni. Dah jalan dah, dah cangkung dah. Mandi air panas dah pon dah. Apa lagi tips nak bagi cepat bersalin. Ponek dah bawak perut ni 🤣

3 Balas

Anak first ka sis? Biasa anak first mmg lambat bukaan.. pnglaman sy dlu pn contraction dh stiap 5minit pn bukaan 3cm je slama 24jam, ni pn su dh byk jln, squat semua..lpas kena induce dua kali baru bukaan masuk 10cm dlm masa 4jam.. lepas induce tu contraction selang 30saat-60saat dh..

sis coba tidur bahagia mengiring sblh kirii😊...mcm sya skjp ja spya cpt bersalin..mcm sya tpi ank sudh 1 buln lebih sudh🥰...

semoga urusan dipermudah