Help me mommies! Mental saya tak kuat dah 😔

Mommies ada tak cara nak bgi anak 2y2m wean off? Dah try syrup rose tu tapi tak jalan jugak, mngamuk2 nak. Anak saya dari baby tak reti tidur sndiri, jenis nak kena peluk mngempeng. Kejap2 alih buai 1-2jam, pastu ngempeng lagi pastu ulang buai lagi smpai lah bgun. Dari pantang saya tak rasa tidur bebas smpai dah mula rasa sakit blkng badan ni 😢 susu dah tkda pun start umur dia dari 1y10m. Skg dah pregnant 4 bulan lagi la saya tak larat.. help me mommies. Mental saya down sgt 😭😭#pleasehelp #pregnancy #bantusharing

2 Balas

mommy kena bertenang..enjoy the moment..i feel u..mmg ibu2 xkan ada rasa tidur yang lena selagi anak2 masih kecil..however soon kita akan rindu the moment anak2 masih kecil dan asyik melekat dengan kita. Pengalaman saya 4 orang anak, mmg akan melekat je, saya pun buat tandem nursing abang dengan baby..memang penat dan sakit badan. Alhamdulillah anak2 wean off sendiri tanpa paksaan..yang penting mommy kene selalu beritahu anak kenapa perlu wean off then tetap peluk dan sayang..inshaAllah anak akan faham..paksaan hanya akan buatkan anak rasa tak di sayang dan akan lukakan emosi mereka..doa banyak2 mudahan urusan di permudahkan..☺️

kena try letak garam or ubat gg tu.. normal sis bila nak wean off tu anak mngamuk, ank sy skrg dh 4 tahun pun tdo tepi sy msti cium2 lengan sy mcm dia mngempeng dlu.. sy rimas, tapi itulah craa sy wktu brentikan susu dia dlu, sy pjuk dia, sentiasa tdo rapat dgn sy dan hmpir setiap msa sy ckap sy syg dia wlupun dia dh x mnyusu, pastu alih prhatian dia dgn makann yg dia suke, bagi jek dlu ape yg dia nak.. hmpir smggu bru dia nak brhenti mnngis, sian mata bgkak2 sbb nak ngempeng, kitalah yg kena kuat hati dan tetap dgn kputusan, lama2 dia akan okay.. amek masa sikit tuh..😊