Bayi berkahak

Mommies ada pengalaman tak bayi berkahak? Kalau cumur minyak asmak bagus tak ya?

5 Balas

minyak asmak bagus sis...baby saya aritu kena selsema kahak...saya sapu kt dada,blkg dada ngn tulang hidung...alhamdulilah kurg sikit...sapu nipis...lepas tu saya mandikan dgn air lemon...tpi kena kerap sapu utk dpat kurangkan kahak tu...sbb kahak ni memg amik masa yg lma nk lega...tambah2 baby newborn lak

pakai minyak cengkih sis ..sy dari bby lahir smpai skrg 3bulan stiap hari pakai lepas mandi .. wlaupun khak sikit ttp kluar dri mnth bby..

sy syorkan sis pakai minyak aow or cengkih.ini nurse yang bgtau sy. minyak aow tu kejap jak...trus baby muntah kahak...

1y ago

mnyak wagas cengkih trbaik bagi saya 😍 wlaupun kahak bby sikit je tkde bnyi grok2 kat tenggorok tetap kluar dri muntah tp kena pakai stiap hari slpas mndi hnya pkai dkat dada/blkng dada/tapak kaki.. hidung jangan tak elok utk bby kalau letak hidung..sy juga guna tasneem tp mcm tkde kesan tukar minyak wagas bru ok..

minyak aow nie kita kena kerap pakai kan dekat anak sis...sy haritu lebih 3 kali bru anak berkesan.

baik juga