Kiraan Period berbeza dari Ultrasound scan

Hi mommies, ada mommies kat sini yang masa scan, detect kiraan mingguan kurang dari kiraan last period ? Saya baru confirm semalam, ikutkan kiraan dah 10 minggu. Tapi scan baru 8 minggu. Tapi alhamdulillah, baby ada heartbeat dah. Cuma nak tahu normal ke kes macam ni walaupun period agak regular tiap2 bulan ? #firstbaby

5 Balas

Tahniah ya sis. Normal kalau kiraan scan berbeza. Last date period tu cuma anggaran je sebab taktau hari yang tepat bila kita ovulate ☺️

sme la sy .. 10minggu tbe2 jd 9minggu

sme kes sy.. ank pertama

Normal..

normal