Kata² semangat/positive thoughts/nasihat

Hi mommies.. ada ke yg mcm sy? Ank bru setahun dh lekat pulak, tp masalahnya sy emergency cser sblum ni sbb poor progress n bacaan jntung bby xcntik.. Skrg sy dh 33w n mggu lepas jmpa pakar untk tgk prev scar.. alhamdulillah semua ok n sy request untk vbac jgk kli ni.. tp bila doktr ada terangkn kmgkinan 20-50% rahim akn pecah mse meneran nnti, sy jd takut n fobia pulk nk brsalin normal.. dktr ada bgtau jgk klau sy xbrsalin smpai due auto kena serah diri n induced.. bila induced, % untk rahim pecah tu lg meningkat.. Sy jd depressed n slalu fkir bnda2 yg xelok.. rse brsalh jgk dgn anak sbb mcm abaikn dia bila slalu trmenung fikir pasal ni.. ada ke mommies yg kes mcm sy blh bersalin normal? Blh share dgn sy.. kata2 semangat n nasihat pn sgt2 diperlukan #pleasehelp

2 Balas

sye anak 1y2m dpt tau pregnant. emergency czer jgk. masa jmpe pakar pun ckp lbh kurang sama mcm sis. tp sye tetap pilih vbac. sye kena serah diri masa edd sbb doctor suspect baby besar & sye takdek tnda2 nk bersalin. sye bersalin 40w3d tu pun lps induced belon. tp takdek rezeki untk sye vbac sbb bukaan sye stuck 4cm je slps 24jam induced dkt wad + 8jam induced dkt lr. so both pregnancies sye emergency czer. baby 1st - fetal distress baby 2nd - failed iol. sis jgn depressed, doa bnyak2 smoga urusan bersalin dpermudahkan. tak kesah sis normal or czer yg penting ibu & anak selamat.

5mo ago

tq sis ats sharing n nasihat sis.. sy akn cuba fkir n doa yg baik2 🥰🥰

Hi sis, sye xde pngalaman.. cuma nya mse 1st tyme sye bsalin dlu, sye xde pkir pn mcm mne cara sye akn bsalin nant.. Just go with the flow.. Tp tetap la bdoa yg baik2 utk permudahkn urusan bsalin nant.. Bg sye stiap kelahiran tu ade risiko sendri, walaupun tyme preggy xde msalah tp kte x bley expect nant jd mcm mne kn.. Jd just prepare je..Doa byk2.. smoga urusan sis dpermudahkn..

5mo ago

tq sis ats nasihat n doa.. smoga yg baik2 jgk untk sis